Dr. Bob® Мултивитамини

Растящите деца се нуждаят от витамини и минерали, за да бъдат здрави и да се развиват адекватно. Всеки родител иска най-доброто за детето си, да не боледува, да бъде силно и жизнено. Здравословната диета, богата на плодове, зеленчуци, месо, млечни продукти, яйца, ядки и зърнени храни, помага в ежедневната доставка на полезни хранителни вещества. Родителите в днешно време все по-често се ориентират към натурални, органични и устойчиво добивани храни, като се опитват да предадат тези навици и на децата си. За съжаление в забързания, хаотичен и изпълнен със стрес всекидневен живот, възрастните не винаги успяват да осигурят необходимото количество витамини и минерали в детското меню. В случаите, когато и детето е капризно към приеманата храна това е дори още по-трудно. 

За деца и тийнейджъри спазващи рестриктивни диети като вегетарианство, такива избягващи млечни продукти, или деца с нередовно и непоследователно хранене е трудно да получат ежедневно нужното количество от полезни хранителни вещества.

Dr. BOB® Мултивитамини съдържат най-важните витамини и минерали за подрастващите и се предлагат в три фантастични вкуса, смесени в една опаковка, за да не се отегчават децата приемайки един и същи вкус. Изцяло вегетариански (без животински желатин), без изкуствени подсладители и аромати, изключително вкусни и удобни за прием по всяко време през деня!

Dr. BOB® – Най-вкусните мултивитамини! 

Подходящи както за деца, така и за възрастни.

 Dr. BOB® Мултивитамини Микс

Box of Dr. Bob Multivitamins for Kids
Dr. BOB® Мултивитамини

Защо Dr. BOB® Мултивитамини?

 • Приемането на витамини и минерали е жизненоважно за здравето на всяко дете. Те са необходими за растежа, менталното и физическото им развитие, здравето, фокуса, концентрацията и цялостното здравословно състояние!
 • BOB® Мултивитамини за деца е внимателно подбрана формула за деца и юноши, осигуряваща им необходимата ежедневна доза от основни витамини и минерали, под формата на желирани дражета с уникален вкус. Произведени под строг контрол в Германия, напълно вегетариански, без животински желатин, изкуствени аромати и алергени като соя, лактоза, ядки, глутен и др. Опитали ги веднъж, децата ще ги заобичат. Dr. BOB® е здравословният приятел на всяко дете!
 • BOB® Мултивитамини за деца идва в удобна и защитена опаковка, която лесно се побира в чанта или джоб и може да се носи навсякъде, за да осигури на децата полезни хранителни вещества през целия ден.
 • Желирани дражета с уникален вкус;
 • Съдържат 12 от най-важните витамини и минерали;
 • Обогатени с цинк и йод;
 • Напълно вегетариански, без животински желатин;
 • Без ГМО и глутен;
 • Без алергени (без соя, лактоза, или ядки)
 • Без изкуствени аромати.
 • Без изкуствени подсладители; Без аспартам;
 • Микс от ябълка, портокал и малина
 • В компактна PET бутилка със защитена срещу отваряне от деца капачка;
 • Подходящ за деца над 4 години;
 • Подходящ за консумация през целия ден;
 • Удобна опаковка, която се побира в чанта или джоб;
 • Халал

Препоръчителна дневна доза

Деца над 4 години: 3 дражета дневно. Възрастни: 6 дражета дневно.

Опаковка

Опаковка от 45 дражета микс с вкус на Малина, Ябълка и Портокал.

Допълнителна информация

Желирани дражета с неустоим вкус. Dr. BOB® е хранителна добавка. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. *Продуктът съдържа захар. 

Витамин А

Витамин А е необходим за цялостния растеж и развитие на децата. Той подпомага много процеси в организма, включително поддържането на добро зрение, осигуряване на нормалната функция на детската имунна система и органи. Помага за развитието на костите, зъбите и тъканите, като по този начин спомага за формирането на правилна структура на тялото. Тъй като децата са склонни към падания и инциденти, помага за бързото възстановяване на кости, мускули и тъкани в случай на травма. Витамин А играе и основна  роля за развитието на добро зрение, като важен за ретината. Помага за бързото адаптиране на окото при условия на слаба осветеност. В действителност витамин А е известен и като ретинол заради тази си функция. Необходим е за здравословен растеж на меките мембрани и кожни клетки.

Витамин B3 и B6

Витамин В6 (Пиридоксин) и Витамин B3 (Ниацин) са от съществено значение за здравето на нервната система, подобряват обмяната на веществата, укрепват имунната система,  дават енергия и намаляват чувството за отпадналост и умора. Витамин В6 е много важен за нормалното развитие на мозъка при децата. Той помага за освобождаването на мозъчни химикали като „серотонин“, който регулира настроенията и „норепинефрин“, който помага при справяне със умствени натоварвания. Витамин В6 е важен и за поддържане правилното функциониране на нервната система и поддържането на здрава имунна система.

Витамин В3 участва в процеса на превръщане на мазнини и въглехидрати в енергия. Полезен е за нормалното функциониране на нервната и храносмилателната система при децата, помага за здравето на кожата.

Витамин B7, B9 и B12

Витамин В7 (Биотин) е необходим за метаболизирането на холестерола, определени амино и мастни киселини при децата. Той играе ключова роля за подпомагане обяната на веществата  и функционирането на тялото. Известно е, че биотинът насърчава растежа на клетките. Стимулира здравата кожа, коса и нокти при деца.

Витамин В9 (Фолиева киселина) е необходим за образуването на червени кръвни клетки при деца. Той е много важен за синтеза на ДНК, помага за растежа на тъканите и функцията на клетките.

Витамин В12 (Цианокобаламин) поддържа нормалната функция на нервните клетки и е необходим за образуването на червени кръвни клетки и синтеза на ДНК. Витамин В12   снабдява с енергия, подобрява паметта и поддържа здрава нервна система и мозъчна функция.

Витамин C

Тялото се нуждае от Витамин С (Аскорбинова киселина) за образуването и укрепването на колагена в костите, хрущялите, мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С помага за заздравяването на леки рани и помага зъбите и венците на детето да останат здрави. Важен е за образуването на невротрансмитери – химикали, които сигнализират нервната система. Освен това помага за образуването на карнитин – химикал, който подпомага транспортирането и разграждането на мастната киселина за генериране на енергия. Той е силен антиоксидант, който укрепва имунната система и повишава имунитета, като помага на белите кръвни клетки да функционират по-ефективно. Освен това допринася за укрепване на защитната система на кожата. Витамин С подпомага раните да заздравеят по-бързо.

Витамин D

Витамин D помага на тялото да абсорбира калция от храната. Заедно изграждат костите и зъбите, помагат да бъдат здрави и силни. Витамин D допринася за по-бързото заздравяване на костите след нараняване или операция. Действа като хормон и подпомага регулирането на имунната система и растежа на клетките. Играе роля в здравето на сърцето и борбата с инфекции. Накратко витамин D поддържа здравето на имунната система, мозъка и нервната система, подпомага функцията на белите дробове и сърдечно-съдовото здраве.

Витамин E

Витамин Е е от важен за доброто здраве и развитие на децата. Той поддържа еластичността на кръвносните съдове, за да протича кръвта свободно и помага на клетките на тялото да работят заедно за изпълнението на редица важни функции. Силен антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане. Освен това Витамин Е е важен кожата, като я предпазва от ултравиолетовите лъчи. Подпомага имунната система за предотвратяване на инфекции. Недостигът на Витамин Е може да причини неврологични проблеми, като увреждане на нервите и мускулите, които могат да причинят загуба на чувствителност в ръцете и краката, загуба на контрол върху движенията на тялото и мускулна слабост. Дефицитът на витамин Е се наблюдава при хора, които не могат да усвояват мазнините от храната.

Витамин K

Основната функция на Витамин К е да активира протеини, които играят важна роля в съсирването на кръвта, здравето на сърцето и костите. Освен това подпомага поддържането на здрава костна структура, подобрява плътността и намалява риска от счупвания. В допълнение към съсирването на кръвта и здравето на костите, Витамин К играе важна роля за предотвратяване на сърдечни заболявания. Витамин К активира протеин, който помага за предотвратяване отлагането на калций в артериите. Тези калциеви отлагания водят до развитието на плаки и запушвания на сърдечните артерии. По този начин витамин К помага за предотвратяване на сърдечни заболявания.

Йод

Тялото се нуждае от Йод, за синтезирането на хормони от щитовидната жлеза, които помагат за регулиране на растежа, метаболизма, сърдечната честота и множество други жизненоважни функции. Недостигът на йод може да повлияе върху синтеза на тези хормони и да доведе до хипотиреоидизъм. Недостатъчно активната щитовидна жлеза може да предизвика неспецифични симптоми като умора, напълняване, косопад, запек и усещане за студ. Щитовидната жлеза се нуждае от йод, за да синтезира хормоните, които контролират метаболизма, растежа и развитието. Ако децата не получават достатъчно йод в диетата си, те могат да развият йоден дефицит. Това може да доведе до увеличаване на размера на щитовидната жлеза. Йодът е много важен за здравето на мозъка, когнитивната функция, интелекта и нервната система.

Цинк

Цинкът подпомага поддържането на здрава имунна система при децата и може да повлияе леките инфекции на горните дихателни пътища. Когато приемът на цинк е недостатъчен, това води до слаба имунитет и да увеличен риск от заболявания. Микроелементът ефективно намалява възпалението, засилва имунната система, ускорява зарастването на рани и подобрява симптомите на акне при тийнейджърите.

 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Всеки родител иска най-доброто за детето си и едно от нещата с изключителна важност за здравето, растежа и развитието на подрастващите е здравословната диета. В идеални условия децата биха приемали ежедневно много плодове и зеленчуци, мляко, млечени продукти, протеини от месо, риба, пиле и яйца, зърнени култури… За съжаление, в забързаното ежедневие родителите не винаги успяват да осигурят домашно проготвена, балансирана храна, която да задоволява дневните детски нужди от полезни хранителни вещества.

В групата на децата, за които е препоръчително да приемат мултивитамини влизат и капризните към различните видове храна, злоядите или деца на вегетарианска и/или веганска диета. Те често не успяват да си набавят достатъчно витамини А и С, а също и витамин D, чийто препоръчителен дневен прием е трудо да бъде набавен единствено чрез храната. За децата с хронични заболявания като астма,…

прочети още…

Обичам Dr. BоB!
Стела
Възраст: 6 год. - Чирпан / България
Най-вкусните мултивитамини!
Алекс
Възраст: 5 год. - Пловдив / България
Dr. BoB е страхотен!
Иван
Възраст: 9 год. - София / България

Къде да купя?

 ПРОДУКТИ ОТ СЕРИЯТА ACTIVA Plus®