Джинджифил при болка в гърлото?

Джинджифил при болка в гърлото?

Джинджифилът е пикантна, лютива билка, която е широко използвана в готварството, също така и известна с лечебните си свойства. Едно от лековитите приложения на джинджифила, подкрепено както от научни изследвания, така и от традициите, е за лечение на болки в гърлото. Билката може да помогне по няколко начина. Например, може да осигури облекчаване на болката като противовъзпалително средство. Освен това повишава имунитета, за да помогне в борбата с инфекциите, които причиняват болки в гърлото.

Джинджифилът е богат на биоактивни съединения. Това са фитонутриенти, които се намират в определени храни, които имат благоприятно въздействие върху вашето здраве. Проучванията показват, че тези съединения имат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за управление или намаляване на риска при много състояния, включително болки в гърлото. Смята се също, че джинджифилът има антимикробни свойства, които могат да помогнат в борбата с инфекциите (бактериални или вирусни), включително тези, които причиняват болки в гърлото.

И накрая, джинджифилът има антиоксидантни свойства. Антиоксидантите могат да осигурят защитни и лечебни ползи срещу болести.

Джинджифилът има противовъзпалителен ефект.

Болката, която изпитвате при болки в гърлото, идва от възпалението и сърбежа в гърлото. Това възпаление може да бъде резултат от имунния отговор на организма ви към инфекция, или поради различни дразнители, като секретът стичащ се назад от носа.

Противовъзпалителните свойства на джинджифила могат да помогнат за успокояване на възпалено гърло. Изследванията сочат, че билката може да направи това, като блокира възпалителните протеини в тялото. Тези протеини причиняват болка и сърбеж. Освен това изследванията в две различни проучвания показват, че джинджифилът е помогнал на  при болка от тонзилит и фарингит в комбинация с други билки.

Джинджифилът подсилва имунната система

Джинджифилът може да помогне за успокояване на болката в гърлото и да подобри времето за възстановяване при боледуване. Причината: съставките могат да повишат имунитета. Повечето болки в гърлото се причиняват от вируси. Това включва обикновени настинки, грип и мононуклеоза. Стандартните лекарства не могат да убият вирусите. Но джинджифилът може.

Едно лабораторно проучване показа, че джинджифилът стимулира имунната система да убива вируси. Тези резултати предполагат, че той има потенциал да осигури по-бързо облекчаване на симптомите и да подобри времето за възстановяване.

Джинджифилът предпазва от патогени и токсини.

Джинджифилът спомага за облекчаване на болки в гърлото, като предпазва от бактерии, патогени и токсини. Те са известни като микроби. Някои от тези микроби причиняват болки в гърлото. Едно проучване сравнява ефективността на екстракта от джинджифил с антибиотиците върху бактерии, причиняващи възпаления

Джинджифил и мед при болки в гърлото

Добавянето на мед към джинджифил може да помогне за омекотяване на вкуса и да подсили съставките в него. Медът има и антимикробни свойства, така че може да осигури допълнителни лечебни ползи.